Potrebujeme:
- 3 bielky
- 190 g cukru
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 1 lyžička bieleho octu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžička práškového cukru
- 400 g jahôd
Postup:
Pavlova je veľmi chutná a na pohľad efektná torta. Avšak je prekvapivo jednoduchá. Na začiatok vyložíme plech papierom na pečenie a obkreslíme na neho dva kruhy. Ja používam malý tanierik. Predohrejeme rúru na 130 stupňov s cirkuláciou vzduchu.
Najprv si pripravíme pusinku (meringue). Bielky šľaháme ručne alebo v robotovi. Keď začnú tvoriť penu, začneme postupne pridávať cukor. Pridávame pokiaľ nespotrebujeme celých 190 gramov. Na záver pridáme vanilkovú pastu, škrob a ocot. Dobre vyšľahaná pusinka by nemala obsahovať kryštáliky cukru, keď ju pretrieme medzi prstami. Pusinku rozotrieme na predkreslené kruhy a pečieme pri 130 stupňoch 50 minút. Po uplynutí 50 minút vypneme rúru a necháme ju vychladnúť v rúre. Týmto spôsobom nám pusinka nepopraská.
Kým pusinka chladne, vyšľaháme si smotanu s cukrom a nakrájame jahody. Pavlovu vyskladáme tak, že na prvú úroveň dáme polovicu šľahačky a polovicu nakrájaných jahôd. Pokračujeme druhou pusinkou, zvyškom šľahačky a zvyškom jahôd. Ozdobíme celými jahodami alebo ríbezľami. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu.
Pavlova nám najviac chutí po minimálne hodinovom pobyte v chladničke, ale ak máte radi chrumkavejšiu konzistenciu, kľudne si ju dajte okamžite. Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára