Nebojte sa. Napriek tomu že na blogu nič nepribudlo takmer mesiac, vôbec neplánujem s príspevkami prestať. Jednoducho bolo leto. Aj keď to niekedy tak nevyzeralo. Bola dovolenka a človeku sa v teple ani nechce celé hodiny vypekať.
Preto dnešný recept je nepečený. A v podstate vás klamem. Konzervatívny gurmán by aj mohol ohŕňať nos. Veru tento dezert neobsahuje syr, tvaroh a ani nič živočíšneho pôvodu. Dokonca ani lepok. Ak oželieme polevu z lesného ovocia, je dokonca raw. A raw je veľmi cool. Individuálne koláčiky sú zamrazené a preto sú ešte viac cool.
Na 12 kusov potrebujeme:
- 1 šálku vlašských orechov
- 1 šálku sušených datlí
- 1,5 šálky nesolených kešu orechov
- šťavu z jedného citróna
- 1 veľkú konzervu kokosového mlieka 400 ml (iba tuhú časť)
- pol pohára medu
- pol šálky mrazeného bobuľovitého ovocia + med podľa chuti (voliteľné)
Postup:
Najdôležitejšie je namočiť kešu orechy do vody minimálne na 4 hodiny. Ideálne cez noc. Taktiež plechovku s kokosovým mliekom dáme do chladničky, aby sa tuk oddelil. Cez noc sa ľahšia voda usadí dole, a na vrchu ostane niečo ako kokosová smotana. Ja som použil veľkú konzervu Exotic Food z Tesca. Na druhý deň kešu precedíme a dáme do výkonného mixéra. Pridáme šťavu z jedného citróna, tuhú časť kokosového mlieka a pohár medu. Mixujeme niekoľko minút. Môj menej kvalitný kuchynský robot postačil na vytvorenie absolútne jemného krému. Len treba trpezlivosť. Kto má rád chuť kokosu, môže pridať 3 lyžice kokosového oleja.
Na vytvorenie základne pre cheesecakes si pripravíme formu na muffiny a 12 papierových košíkov. Datle zalejeme horúcou vodou na 15 minút a scedíme. V mixéri na jemno najprv rozsekáme orechy a potom datle. Obe hmoty spojíme a ešte raz spoločne premixujeme aby sa spojili. Masu rozdelíme na 12 guličiek. Na dno papierových košíkov dáme guličku orechovo-datlovej zmesi a pritlačíme dnom pohára. Zmes prelejeme krémom a opakujeme 12 krát. Ak nepotrebujeme tento dezert raw, potom na ohni rozpustíme mrazené ovocie s veľkou lyžicou medou a dáme do stredu každého cheesecaku. Necháme zamraziť na približne 6 hodín. Pred podávaním necháme 10 minút povoliť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára