Potrebujeme (2 štedré porcie):
- 300 g tekvice
- 300 g vareného cíceru (alebo z konzervy)
- 1 ČL thajskej červenej kari pasty (môže byť aj viac, ak nie je veľmi ostrá)
- kúsok čerstvého zázvoru veľkosti palca
- olej
- 1 plechovku kokosového mlieka
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 ČL kurkumy (nemusí byť)
- hrsť koriandra
- 1 limetku
- lyžicu cukru
- soľ podľa chuti
- ryžu ako prílohu
Postup:
Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Cícer scedíme, ak sme použili z konzervy. Očistíme zázvor a nasekáme na menšie kúsky. Dáme variť ryžu.
Na oleji orestujeme kari pastu. Odporúčam thajské kari pasty. Dostať ich vo veľkých supermarketoch. Pridáme zázvor a následne aj cícer. Keď je cícer obalený v paste, pridáme tekvicu. Zalejeme plechovkou kokosového mlieka, pridáme paradajkový pretlak, kurkumu, koriander, šťavu z limety a necháme variť do zmäknutia tekvice. Ak by sa nám počas varenia odparilo veľké množstvo vody, pokojne pridajte ďalšiu.
Na záver kari dochutíme cukrom a soľou. Podávame okamžite s varenou ryžou a limetkou.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
dakujem ! akurat to idem robit , robime to kazdy emsiac, idealne pre navstevy kedze vacsina su vegety :)
OdpovedaťOdstrániťhehe, suhlasim. toto je super recept na ktorom si pochutim aj ja ako masozravec, ale vegetariani sa priam zalizuju :)
Odstrániť