Tak teraz pozor. Toto je vážna vec. Tento dezert je nebezpečne dobrý, rýchly a jednoduchý. Je veľmi dôležité pripraviť ho do malých pohárikov, nakoľko ako náhle ho začnete jesť, nie je možné prestať. Varoval som vás.
Recept vyžaduje skutočne iba najzákladnejšie zručnosti, a aj karamel môžete použiť vo forme polotovaru a výsledok bude famózny. Keďže moja zásoba superlatívov je obmedzená, poďme sa pozrieť na suroviny.
Na čokoládový krém potrebujeme:
- 100g horkej čokolády aspoň 70%
- 100g mliečnej čokolády alebo čokolády na varenie
- 2 lyžice hnedého cukru
- 150ml smotany na varenie
- štipku soli
Na solený karamel potrebujeme:
- 4 lyžice doma vyrobeného dulce de leche alebo karamelové salko
- 1/2 čajovej lyžičky soli (ja mám rád ešte viac soli)
- 2 lyžice mlieka alebo smotany
Postup:
Čokoládu nalámeme, pridáme soľ, cukor a smotanu a pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli (nad vriacou vodou). Odstavíme. Karamelový krém spolu so smotanou a soľou roztopíme v menšej nádobe. Odstavíme.
Keď sú obe prísady chladnejšie, vrstvíme ich do priesvitných pohárov. Nie je dobré vrstviť okamžite, aby sa nám vrstvy nepomiešali. Taktiež nie je dobré nechať karamel a čokoládu úplne vychladnúť, lebo sa bude s nimi ťažko manipulovať.
Dezert môžeme podávať vychladnutý a jesť lyžičkou, alebo ohriať a namáčať do neho Grissini. Recept inšpirovaný časopisom Apetit.
Oh, este ze nemam doma ingrediencie, inak by som sa uz gulala po byte a ani male pohariky by mi nepomohli to vsetko nezjest. Mnam!
OdpovedaťOdstrániťSuhlasim, ale urcite vyskusaj :)
Odstrániť... umrela ....som
OdpovedaťOdstrániť:D
OdstrániťTak toto vyzerá famózne !!!
OdpovedaťOdstrániť