Pasta al Pomodoro je úplne základný a rýchly recept, ktorý si môžete dopriať každý deň a neobjete sa ho. Zvolil som toto originálne pomenovanie, lebo "Paradajková cestovina" neznie práve lákavo. Tento recept potvrdzuje, že v jednoduchosti je krása.
Pre 2 osoby potrebujeme:
- 200 g cestovín
- 1 strúčik cesnaku
- 300 g paradajok alebo 1/2 plechovky lúpaných paradajok
- olivový olej - asi 3 lyžice
- soľ
- korenie
- parmezán (približne 20 g)
- čerstvú bazalku
Postup:
Cestovinu dáme variť do osolenej vody. Na strednom plameni jemne orestujeme na olivovom oleji nasekaný strúčik cesnaku. Pozor aby sa nespálil, ale jemne zhnednúť môže. Cesnak prelejeme lúpanými paradajkami a omáčku necháme jemne bublať.
Keď je cestovina ešte tvrdá (aspoň o 2 minúty kratšie variť ako na obale), zlejeme ju, pričom si trochu vody v ktorej sa cestoviny varili odložíme. Cestoviny okamžite vhodíme do paradajkovej omáčky, vypneme plyn a dobre premiešame. Pridáme soľ a korenie podľa potreby. Na záver pridáme natrhanú čerstvú bazalku. Kto má rád, môže pridať aj hrudku masla a trošku strúhaného parmezánu. V prípade že máme omáčku veľmi hustú, pridáme ešte trochu vody v ktorej sa varila cestovina.
Podávame okamžite.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
maximalna spokojnost!
OdpovedaťOdstrániťnaco kupovat panzani
uz len pridat olivy
Skvelý recept
OdpovedaťOdstrániťchutil aj nášmu papagájovi.