Potrebujeme (1 kus):
- 200 g hladkej múky
- 200 g kryštálového cukru
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
- 1/4 lyžičky soli
- 100 g oleja (približne 110 ml)
- 200 g nastrúhanej cukety
- 60 g vlašských orechov
- 2 vajíčka
- 1 lyžička vanilkového extraktu alebo esencie
Postup:
Pripravíme si dve nádoby. Jednu na suché prísady a druhú na mokré. V prvej zmiešame múku, cukor koreniny, prášok do pečiva, sódu a soľ. V druhej cuketu, vajíčka, olej, vanilkový extrakt a orechy. Orechy sú síce suchá prísada, ale týmto spôsobom sa rovnomernejšie rozdelia v celom chlebíčku.
Predohrejeme rúru na 180 stupňov celzia (alebo 160 s cirkuláciou vzduchu). Pripravíme si formu a vyložíme ju papierom na pečenie. Keď máme všetko pripravené, môžeme konečne premiešať suché prísady s mokrými. Miešame iba tak dlho, aby sa nám prísady dobre spojili a aby sme nemali v ceste hrudky alebo zvyšky suchej múky.
Zmes prelejeme do formy a pečieme približne 60 minút. Prepečenie chlebíka kontrolujeme špajdlou. Keď po pichnutí špajdlou do najhrubšej časti cesta vytiahneme špajdlu čistú, chlebík je hotový. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť 30 minút.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára