Potrebujeme (pre dve osoby):
- 200 g ricotty
- 20 g polohrubej múky, plus na obalenie
- 25 g a 25 g grana padano alebo parmigiano reggiano
- 20 g dubákov mrazených alebo čerstvých
- 100 ml smotany (30% tuku)
- olivový olej
- korenie
- soľ
Postup:
Ricottu, polohrubú múku, štipku soli a polovicu čerstvo strúhaného syra zmiešame vareškou alebo stierkou do homogénnej masy. Pomocou dvoch čajových lyžičiek vytvarujeme z lepivého cesta guličky, ktoré odhadzujeme na pomúčenú dosku alebo tanier a v rukách dotvarujeme do dokonalých guliek. Necháme pár minút vyschnúť. Medzitým si dáme zovrieť vodu, ktorú poriadne osolíme. Gnudi varíme približne 5 minút.
Na rozohriatej panvici na olivovom oleji orestujeme dubáky, ktoré jemne okoreníme. Pridáme čerstvo uvarené gnudi a chvíľu restujeme, nech sa obalia v dubákovom oleji. Potom pridáme smotanu a zvyšok syra. V prípade potreby môžeme dosoliť. Ak vám omáčka príliš zhustne, pridajte trochu vody, v ktorej sa varili gnudi.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára