Na špízy (2-3 hladné osoby):
- 600 g kuracích pŕs
- 100 g anglickej slaniny
- 2 cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- sladká paprika
- údená paprika
- worcester
- sójová omáčka
- tabasco alebo čili omáčka
Na šalát a zálievku:
- balenie poľného šalátu (polníček)
- zväzok reďkovky
- 2 sladké papriky
- uhorka
- 2 lyžice balzamikového octu
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice oleja
- soľ, korenie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky a necháme marinovať minimálne 30 minút. Prísady na marinádu odporučujem premiešať s vodou namiesto oleja. Prísady sa totiž vo vode lepšie premiešajú a mäso lepšie nasaje chuť marinády. Slaninu nakrájame na štvorce a cibuľu na štvrtiny. Keď je mäso namarinované, striedavo napichujeme mäso, slaninu a cibuľu. Grilujeme okamžite, alebo zakryjeme fóliou a spracujeme do 24 hodín. Ak nám ostane po mäse nejaká marináda, môžeme do nej namočiť napríklad cukinu alebo baklažán.
Na šalát zmiešajte obľúbenú listovú a koreňovú zeleninu. Ja som použil veci čo sú v sezóne. Šalát prelejeme zálievkou až tesne pred podávaním.
Ako som vravel. Žiadny prekvapivý, premakaný recept nečakajte. Ale verte mi, aj táto klasika mi po dlhej zime náramne chutila.







Tento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť