Na špízy (2-3 hladné osoby):
- 600 g kuracích pŕs
- 100 g anglickej slaniny
- 2 cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- sladká paprika
- údená paprika
- worcester
- sójová omáčka
- tabasco alebo čili omáčka
Na šalát a zálievku:
- balenie poľného šalátu (polníček)
- zväzok reďkovky
- 2 sladké papriky
- uhorka
- 2 lyžice balzamikového octu
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice oleja
- soľ, korenie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky a necháme marinovať minimálne 30 minút. Prísady na marinádu odporučujem premiešať s vodou namiesto oleja. Prísady sa totiž vo vode lepšie premiešajú a mäso lepšie nasaje chuť marinády. Slaninu nakrájame na štvorce a cibuľu na štvrtiny. Keď je mäso namarinované, striedavo napichujeme mäso, slaninu a cibuľu. Grilujeme okamžite, alebo zakryjeme fóliou a spracujeme do 24 hodín. Ak nám ostane po mäse nejaká marináda, môžeme do nej namočiť napríklad cukinu alebo baklažán.
Na šalát zmiešajte obľúbenú listovú a koreňovú zeleninu. Ja som použil veci čo sú v sezóne. Šalát prelejeme zálievkou až tesne pred podávaním.
Ako som vravel. Žiadny prekvapivý, premakaný recept nečakajte. Ale verte mi, aj táto klasika mi po dlhej zime náramne chutila.
Momentalne nemam zaujem o ziadne komercne aktivity co sa tyka mojho blogu. Prosim nezaradujte ma. Vdaka.
OdpovedaťOdstrániťMartin