Potrebujeme:
- 250 g mascarpone
- 2 žĺtky
- 100 g práškového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky mandľového extraktu (olejového)
- 8 kusov piškót Savoiardi
- 3 x espresso alebo pol pohára veľmi silnej kávy
- kakao na posypanie
Postup:
Pripravíme si kávu a necháme ju vychladnúť. Na krém vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme mandľový extrakt a mascarpone a dobre premiešame metličkou aspoň 10 minút.
Ak máme radi chuť Amaretta, môžeme ho pridať do kávy. Piškóty namáčame do kávy a vytvoríme z nich súvislú vrstvu, nanesieme krém. Proces opakujeme ešte raz, aby sme mali dve piškótové vrstvy. Necháme v chladničke zakryté minimálne 8 hodín a podávame čerstvo posypané kakaom.
Tiramisu nehlceme, ale vychutnávame, lebo sa zadrhneme kakaom :-). Varujte aj hostí, ktorým dezert podávate. A ešte sľubované video. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Tiramisu nehlceme, ale vychutnávame, lebo sa zadrhneme kakaom :-). Varujte aj hostí, ktorým dezert podávate. A ešte sľubované video. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára