- 2 žĺtky
- 50 g cukru
- 20 g kukuričného škrobu
- 1/2 čl vanilkovej pasty
- 500 ml mlieka
Postup:
Mlieko dáme do hrnca a na miernom ohni zohrievame, pokiaľ takmer nezačne vrieť. Medzitým zmiešame v mise žĺtka s cukrom, škrobom a vanilkovou pastou. Do vymiešanej zmesi po častiach vlejeme horúce mlieko. Mlieko treba pridávať zo začiatku vo veľmi malých množstvách, lebo ináč sa nám môže od teploty zraziť žĺtko v kréme. Vždy po pridaní mlieka zmes dôkladne premiešame metličkou.
Keď sme pridali všetko mlieko, dáme zmes opäť ohrievať za stáleho miešania. Po pár minútach by mal krém zhustnúť. V tomto štádiu sa dá custard okamžite podávať. My ho však väčšinou necháme vychladnúť a podávame pri izbovej teplote, alebo vychladený z chladničky.
Naposledy sme ho použili na rebarborový crumble a boli sme nadšení. Určite si ho pripravíme aj nabudúce! Kompletný video recept je ako vždy na našom Youtube kanáli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára