pondelok 11. novembra 2019

Carbonara

Taliani sú machri v tom, že dokážu "smotanovosť" vykúzliť tam, kde smotana nie je. Perfektným príkladom emulzifikácie tukov v jedle je práve ich Carbonara, kde sa dokonale hladká "omáčka" vytvorí emulzifikáciou tukov zo slaniny, oleja, vajec a tvrdého syra. Keď je Carbonara dobre pripravená, tak je nádherne krémová a výdatná.



Potrebujeme (2 osoby):

  • 150 g cestovín (fettuccine alebo spaghetti)
  • lyžicu oleja
  • 70 g pancetty alebo slaniny
  • 30 g parmezánu alebo grany
  • 1 vajce
  • soľ
  • korenie

Postup:

Dáme si zovrieť vodu, ktorú štedro osolíme a dáme do nej variť cestoviny. V miske si pripravíme vaječnú zmes z jedného vajíčka a parmezánu. Na panvici na lyžici oleja orestujeme slaninu. Keď slanina jemne zhnedne, odstavíme panvicu, aby sa ďalej neškvarila. Do panvice pridáme uvarenú cestovinu (môže byť tvrdšia, lebo ešte nasaje zvyškové teplo z panvice, ktoré ju dovarí) a premiešame. Pridáme vaječnú zmes a premiešame. Ak nechceme mať v cestovine praženicu, je skutočne dôležité pridávať vaječnú zmes do odstavenej panvice. Zvyškové teplo z panvice a horúce cestoviny dostatočne uvaria vajíčko. Ak máme pocit, že máme málo omáčky v panvici, môžeme pridať trochu vody, ktorá nám ostala po uvarení cestovín. Veľmi štedro okoreníme čerstvým mletým korením. Ochutnáme a v prípade potreby dosolíme. Podávame okamžite.

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára