Potrebujeme (2 osoby):
- 150 g cestovín (fettuccine alebo spaghetti)
- lyžicu oleja
- 70 g pancetty alebo slaniny
- 30 g parmezánu alebo grany
- 1 vajce
- soľ
- korenie
Postup:
Dáme si zovrieť vodu, ktorú štedro osolíme a dáme do nej variť cestoviny. V miske si pripravíme vaječnú zmes z jedného vajíčka a parmezánu. Na panvici na lyžici oleja orestujeme slaninu. Keď slanina jemne zhnedne, odstavíme panvicu, aby sa ďalej neškvarila. Do panvice pridáme uvarenú cestovinu (môže byť tvrdšia, lebo ešte nasaje zvyškové teplo z panvice, ktoré ju dovarí) a premiešame. Pridáme vaječnú zmes a premiešame. Ak nechceme mať v cestovine praženicu, je skutočne dôležité pridávať vaječnú zmes do odstavenej panvice. Zvyškové teplo z panvice a horúce cestoviny dostatočne uvaria vajíčko. Ak máme pocit, že máme málo omáčky v panvici, môžeme pridať trochu vody, ktorá nám ostala po uvarení cestovín. Veľmi štedro okoreníme čerstvým mletým korením. Ochutnáme a v prípade potreby dosolíme. Podávame okamžite.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára