Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 1 čl sódy bikarbóny
- 1/2 čl škorice
- 1/2 čl mletých klinčekov
- 1/2 čl zázvoru
- 1/2 čl mletého kardamómu
- 110 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 30 g javorového sirupu (alebo medu)
Postup:
Tento recept je z tých jednoduchších. Zvlášť si pripravíme suché a vlhké prísady a nakoniec vypacujeme cesto. Čiže najprv premiešame múku, sódu a koreniny v jednej nádobe. V druhej nádobe vyšľaháme maslo s cukrom do hladka. Do cukrovo-maslovej zmesi najprv pridáme vajce a premiešame a potom javorový sirup a premiešame. Na záver túto maslovú zmes zmiešame s múčnou a vypracujeme cesto. Cesto dáme na minimálne hodinu do chladničky, aby sa nám netrhalo.
Cesto rozdelíme na štvrtiny a vyvaľkáme na hrúbku približne 2 milimetre. Z cesta vykrojíme hviezdy, srdiečka a iné vianočné motívy. Pečieme na vymastenom plechu, alebo na plechu vystlaným papierom na pečenie. Pepparkakor by mali byť hotové za 5 minút pri teplote 190°C.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániť