nedeľa 6. decembra 2020

Čokoládové Truffles

Poďme rovno na vec. Každý milovník čokolády sa ide zblázniť z týchto čokoládových truffles. Výsledok je skutočne neuveriteľný a pritom samotný recept je až smiešne jednoduchý. Čokoládové truffles sú taktiež skvelým darčekom. Kde je teda háčik? Nikde, spravte si ich a čím kvalitnejšia čokoláda, tým lepší výsledok. Lindt 70% je ideál, ale každá kvalitná čokoláda nad 50% vyhovuje.

Ešte poznámka, ktorá je možno zbytočná, ale truffles získali svoj názov od lanýžov (hľuzoviek), ktoré vzhľadom nápadne pripomínajú. V recepte sa nepoužíva žiaden extra cukor.




Potrebujeme:

  • 200g horkej čokolády - ideálne 50% 
  • 100g smotany na šľahanie (30% tuku)
  • 20g masla
  • štipku soli
  • kakao na obalenie

Postup:

Čokoládu nalámeme do nádoby a prisypeme ku nej štipku soli. Ak chceme truffles ochutiť, môžeme napríklad nastrúhať k čokoláde kôru z jedného pomaranča, alebo pridať kvapku vanilkového extraktu alebo štipku chilli. Odporučujem však vyskúšať najprv základný recept.

V menšom hrnci rozpustíme na slabom ohni v smotane maslo. Keď sa na stranách hrnca začnú tvoriť malé bublinky, okamžite odstavíme z ohňa. Smotana nesmie vrieť. Okamžite prelejeme horúcou smotanou nalámanú čokoládu a necháme 5 minút roztápať.

Po piatich minútach metličkou opatrne miešame zmes, pokiaľ nevznikne nádherne voňavá homogénna čokoládová hmota. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme vychladnúť do chladničky.

Po vychladnutí vytvoríme z hmoty guľôčky a obalíme ich v kakaovom prášku (môžeme aj dva krát). 

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!






1 komentár: