Potrebujeme:
- 1 cibuľu nasekanú na drobno
- 2 malé mrkvy
- 3 stonky zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 1 čajovú lyžičku údenej sladkej papriky (predáva napr. Marks & Spencer)
- 1 čajovú lyžičku mletej rasce
- 1 čajovú lyžičku soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 300 g šošovice
- 2 bobkové listy
- asi 1,5 až 2 litre domáceho kuracieho vývaru
- olivový olej alebo bravčová masť
- mleté čierne korenie
Postup:
Na olivovom oleji, alebo troške bravčovej masti, orestujeme cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nasekanú mrkvu a zeler a chvíľu dusíme (stačia 2 minúty). Potom pridáme roztlačený cesnak, pretlak, soľ a koreniny. Miešame pokiaľ nezačnú koreniny rozvoniavať. Ja občas pridám v tomto štádiu ešte trošku oleja, nech sa koreniny orestujú (ale nie spália). Pridáme šošovicu, vývar a bobkový list a varíme približne 30 minút.
Podávame s krajcom domáceho kváskového chleba.
Akurat ju idem varit!
OdpovedaťOdstrániťDik za recept
Podarila sa?
OdstrániťDnes som ju varila a opat zasah do cierneho. Krasne husta, chutna a zahrievajuca polievocka. Dakujem za recept! :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem za odozvu! Som rad ze chutilo :)
OdstrániťDnes som skúšala..je vynikajúca :)
OdpovedaťOdstrániťTo ma velmi tesi, dakujem za odozvu!
Odstrániť