Na blogu sa snažím uverejňovať aj recepty, ktoré sú možno na prvý pohľad komplikovanejšie. Tento medzi ne rozhodne nepatrí. Od malička som nebol príliš veľký fanúšik klasickej mramorovanej bábovky. Moja verzia sa sústreďuje na chutné vanilkové vnútro a čokoláda je prítomná radšej v poleve.
Ide o skutočne jednoduchý základný recept od ktorého sa pokúsim odpichnúť a v budúcnosti pribudnú jeho variácie.
Potrebujeme:
- 4 vajcia - bielky a žĺtky oddelené
- 200g kryštálového cukru
- 200g polohrubej múky
- 100ml mlieka
- 50g oleja alebo rozpusteného masla
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
- štipku soli
Na polevu:
- 100g mliečnej čokolády
- 50ml mlieka
- 1 lyžicu kakaového prášku
- štipka soli
- práškový cukor podľa potreby (ja som nedal)
Postup:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, rozpustené maslo a vanilkový extrakt a premiešame. Na záver pridáme múku s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do pevného snehu a opatrne ho zapracujeme do cesta.
Bábovku pečieme vo forme vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou alebo strúhankou približne 45 minút pri teplote 180 stupňov. Bábovku vyklopíme až vychladnutú. Čokoládu na polevu rozpustíme spolu s mliekom a štipkou soli vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Do polevy pridáme kakaový prášok a podľa potreby môžeme dochutiť práškovým cukrom.
Bábovku prelejeme polevou a podávame. Je skvelá len tak ku káve alebo čaju.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára