- 110 g masla
- 200 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 375 g zrelých banánov (3 až 4 kusy)
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžičku sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
Opäť ide o veľmi jednoduchý recept. A výsledok ovplyvnia hlavne banány. Najlepšie sú úplne prezreté.
Najprv si prichystáme suchú zmes. Zmiešame múku, sódu a soľ. Následne ošúpeme banány a popučíme ich vidličkou. Ak vám to nejde, vaše banány nie sú dostatočne zrelé.
Ďalej si pripravíme mokré prísady. V mise zmiešame na kocky nakrájané maslo s cukrom a vymiešame. Pridáme vajíčka a premiešame. Pridáme popučené banány a vanilku a premiešame.
Na záver pridáme suchú zmes do mokrej a premiešame. Cesto vylejeme do naolejovanej formy na chlebík a pečieme v rúre predohriatej na 180°C približne 60 až 70 minút. Prepečenie kontrolujeme špáradlom zapichnutým do stredu formy. V mojom prípade to trvalo až 70 minút.
Po vybratí z rúry sa mi osvedčilo nechať chlebík vo forme aspoň 15 minút a potom vyklopiť na chladiacu mriežku, ak máme. Podávame až po vychladnutí. Fantastický je samotný, alebo ku káve. Prípadne s orieškovým maslom alebo lieskovoorieškovou nátierkou nemenovaného výrobcu :). Dobrú chuť.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára