Potrebujeme (2 porcie):
- 20g masla
- 1 strúčik cesnaku
- 2-3 jarné cibuľky
- 1 zemiak
- 500ml zeleninového alebo kuracieho vývaru (my sme použili domáci)
- 250g špenátu
- 200ml smotany na varenie (12% tuku stačí)
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
V hrnci rozpustíme maslo. Na masle pri nízkej teplote orestujeme nasekaný strúčik cesnaku spolu s jarnou cibuľkou. Dávame pozor, aby cesnak príliš nezhnedol. Mohol by nám zhorknúť. Pridáme nakrájaný alebo nastrúhaný zemiak a zalejeme vývarom. Varíme cca 15 minút, pokiaľ prísady nezmäknú. Pridáme nahrubo nasekaný špenát a varíme ďalších cca 10 minút.
Následne polievku rozmixujeme a v prípade potreby precedíme cez hrubé sitko do čistého hrnca. Pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Polievku môžeme podávať aj s cesnakovými krutónmi.
Kompletný postup a pár záberov z našej skromnej záhradky je v nasledujúcom videu. Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára