- 800g rebarbory
- 160g bieleho cukru
- 80g hnedého cukru
- 200g hladkej múky
- 120g masla
Postup:
Predohrejeme rúru na 180 stupňov. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky veľkosti približne 1cm. Rebarboru uložíme do pekáča, posypeme bielym cukrom a dáme do rúry na 15 minút.
Kým sa rebarbora s cukrom predpečie, pripravíme drobenku. Do múky pridáme na kocky nakrájané studené maslo. Rýchlo medzi prstami rozmrvíme do konzistencie vlhkého piesku. Pridáme hnedý cukor a ešte raz rýchlo premiešame, aby sa nám vytvorila drobenka.
Po 15 minútach by mala byť rebarbora mäkká a pustila šťavu. Vyberieme pekáč z rúry a rebarboru posypeme drobenkou. Vrátime do rúry a pečieme ešte 45 minút, alebo pokiaľ drobenka nezačne hnednúť. Každá rúra je iná, takže priebežne kontrolujte.
Koláč necháme vychladnúť, lepšie sa potom naberá. Podávame s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo vanilkovým krémom. Recept na vanilkový žĺtkový krém bude nasledovať. Koláč je fantastický aj na druhý deň a môžete ho uschovať v chladničke.
Postup je najlepšie vidieť na videu, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára