nedeľa 7. apríla 2019

Jednoduchý nepečený cheesecake s ovocím

Tento recept je výnimočný hneď z dvoch dôvodov. Za prvé, je to klasika, ktorú viem pripraviť deň pred návštevou alebo oslavou. Cheesecake má vždy úspech a je hotový za pár minút. Navyše je veľmi vhodný na improvizáciu. Môžeme ho poliať takmer hocijakou (vychladenou) polevou.

Za druhé, ide o prvý recept, ku ktorému sme sa pre vás pokúsili pripraviť video. Určite nám dajte vedieť, či by sa vám takáto forma receptov páčila.




Potrebujeme (1 cheesecake):

  • 150g maslových sušienok
  • 80g masla
  • 150ml smotany na šľahanie (aspoň 30%)
  • štipka soli
  • 600g krémového syra (napríklad Philadelphia alebo Lučina)
  • 100g cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej esencie
  • 200g bobuľového ovocia (ja som mal domáce maliny a černice z minulej sezóny)
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru, alebo podľa chuti

Postup:

Formu so snímateľným dnom vystlieme papierom na pečenie, aby sa nám cheesecake nelepil. Maslové sušienky rozdrvíme, alebo pomelieme a premiešame s rozpusteným maslom. Utlačíme sušienkovú zmes na dne formy a dáme do chladničky, nech nám základňa cheesecaku stuhne. 

Na syrovú náplň najprv vyšlaháme smotanu so štipkou soli do šľahačky. Potom postupne pridávame ku šľahačke krémový syr. Na záver zapracujeme aj citrónovú esenciu a cukor. Šľaháme, pokiaľ nie je zmes pevná (ako na videu). Zmes rozotrieme na vychladnutú základňu a vrátime do chladničky.

Polevu si môžeme pripraviť tesne pred podávaním, alebo aj deň vopred. Dôležité je nechať polevu vychladnúť pred tým, ako ju nalejete na cheesecake. Poleva v tomto recepte je jednoduchá zmes malín a černíc. Maliny a černice dáme do malého hrnca s lyžicou vody a necháme rozvariť. Keď je ovocie úplne rozvarené, pridáme práškový cukor a premiešame. Necháme vychladnúť.

Po vychladnutí prelejeme cheesecake ovocnou zmesou a servírujeme. Dajte vedieť, či vás recept zaujal a ak sa vám páčilo aj video, dajte nám like alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže.

Ďakujeme.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára