Potrebujeme (1 plech):
- 3 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 150 ml (135g) oleja
- 350 g polohrubej múky
- 150 ml mlieka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli (nemusí byť)
- 500 g bobuľového ovocia
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Vajíčka s cukrom vymiešame do peny. Pridáme olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Ja rád dávam aj štedrú štipku soli na zvýraznenie chuti. Prísady miešame iba dovtedy, pokiaľ sa nám prísady rovnomerne nespoja do pekného tekutého cesta bez hrudiek. Ak budeme miešať pridlho, budeme mať tuhú bublaninu.
Ja som piekol bublaninu v menšom hlbokom plechu. Moja babka vždy používala plech veľký. Preto na fotke uvidíte, že bublanina je trošku vyššia ako by ste možno očakávali. Odporúčam použiť klasický veľký plech. Ja som vylial cesto na papier na pečenie. Babka zvykla plech vymastiť bravčovou masťou a vysypať polohrubou alebo hrubou múkou.
Cesto posypeme ovocím. Ja som použil mix ríbezlí, čučoriedok, jahôd a pár malín. Bublaninu pečieme približne 30 minút pri 180 stupňoch celzia, alebo 160 stupňoch s cirkuláciou vzduchu.
Hotovú bublaninu necháme vychladnúť. Ak sme mali veľa kyslého ovocia ako sú ríbezle, môžeme bublaninu ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Krasne udelane a nadherna presentace. DIK. Zkousim ve Virginii, USA.
OdpovedaťOdstrániť