Potrebujeme:
- 80 g petržlenovej vňate
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g vlašských orechov
- 50 g parmezánu
- 150 g olivového oleja
- 1 až 2 čajové lyžičky soli
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý. V zásade treba iba zmiešať všetky prísady v silnom mixéri alebo kuchynskom robotovi. Ja však chcem zjednodušiť mixéru prácu. Vňať opláchneme, vysušíme a nasekáme. Cesnak očistíme. Vlašské orechy nasekáme alebo namelieme. Nastrúhame parmezán.
Do mixéra dáme najprv všetky orechy. Rozmixujeme. Pridáme polovicu vňate. Rozmixujeme. Pridáme olivový olej. Rozmixujeme. Pridáme zvyšok vňate, cesnak, parmezán a soľ. Rozmixujeme. Ochutnáme a v prípade potreby ešte dochutíme soľou. Ak je pesto veľmi suché, pridajte ešte olej.
Horeuvedené prísady vystačia na cca 400 g pesta. Kompletný postup je v nasledovnom videorecepte. Pesto sa hodí na mozarellu a chlieb, na cestoviny a do studených šalátov. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára