piatok 20. marca 2020

Francúzsky toast

French toast je svetová klasika a v poslednej dobe je celkom populárny aj na jedálnych lístkoch na brunchoch u nás. Použiť naň môžeme biely sendvičový chlieb, klasický chlieb, alebo ideálne kvalitnú maslovú vianočku alebo briošku.



Potrebujeme (približne 2-3 porcie):

  • 6-8 krajcov vianočky alebo briošky
  • 2 vajíčka
  • 200 ml mlieka
  • štipku škorice
  • štipku strúhaného muškátového orieška
  • štipku soli
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • maslo na vysmaženie
  • med / javorový sirup / ovocie / práškový cukor na posypanie

Postup:

Ak ste si doma niekedy pripravovali klasický chlieb vo vajíčku, tak pôjde okrem korenín o veľmi podobný postup. Najprv nakrájame vianočku, alebo iné pečivo na plátky hrúbky asi 1,5 cm. V miske premiešame vajíčka s mliekom, soľou a koreninami. Vaječnú zmes prelejeme do plytkého taniera s vysokými okrajmi, aby sa nám vianočka dobre namáčala. 

Každý kúsok namočíme do zmesi z každej strany dvakrát, aby vianočka dobre nasiakla. Následne rozohrejeme panvicu a na miernom plameni opečieme na masle vianočku z každej strany do zlatista. Dajte si pozor, aby ste nespálili maslo, ani samotnú vianočku.

Francúzsky toast môžeme podávať okamžite. My ho máme najradšej s javorovým sirupom a práškový cukrom. Ale skvelý je aj s medom a čerstvým ovocím.

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára