Potrebujeme (približne 2-3 porcie):
- 6-8 krajcov vianočky alebo briošky
- 2 vajíčka
- 200 ml mlieka
- štipku škorice
- štipku strúhaného muškátového orieška
- štipku soli
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- maslo na vysmaženie
- med / javorový sirup / ovocie / práškový cukor na posypanie
Postup:
Ak ste si doma niekedy pripravovali klasický chlieb vo vajíčku, tak pôjde okrem korenín o veľmi podobný postup. Najprv nakrájame vianočku, alebo iné pečivo na plátky hrúbky asi 1,5 cm. V miske premiešame vajíčka s mliekom, soľou a koreninami. Vaječnú zmes prelejeme do plytkého taniera s vysokými okrajmi, aby sa nám vianočka dobre namáčala.
Každý kúsok namočíme do zmesi z každej strany dvakrát, aby vianočka dobre nasiakla. Následne rozohrejeme panvicu a na miernom plameni opečieme na masle vianočku z každej strany do zlatista. Dajte si pozor, aby ste nespálili maslo, ani samotnú vianočku.
Francúzsky toast môžeme podávať okamžite. My ho máme najradšej s javorovým sirupom a práškový cukrom. Ale skvelý je aj s medom a čerstvým ovocím.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára