September je tu a s ním aj tradičné zaváranie. Klasikou ktorú zavárame naozaj každý rok sú pre nás baranie rohy. Tento recept používame roky a veľmi nám chutí. Je mi jasné, že sa nájdu ľudia, ktorým nebude asi použitie sacharínu po vôli, ale naše chuťové poháriky sú na prvom mieste. Tento recept na nálev a koreniny je skutočne tažko prekonateľný. Použiť ho môžete aj na zaváranie inej zeleniny alebo iných typov paprík (napríklad Jalapeño). Doleuvedený recept vystačí na približne 7 až 8 pohárov.
Potrebujeme na nálev (8 pohárov):
- 3 litre vody
- 750 ml 8% octu
- 115 g soli
- 225 g kryštálového cukru
- 40 tabletiek sacharinu
- baranie rohy alebo iné papriky alebo zelenina vhodná na zaváranie
Plus na každý pohár:
- 3 zrnká čierneho korenia
- 1 zrnko nového korenia
- 1/2 lyžičky horčičných semienok
- 1/2 bobkového listu
- 1 lyžičku oleja
Postup:
Baranie rohy, alebo inú zeleninu očistíme, nakrájame a poukladáme do čistých sterilizovaných pohárov. Do každého pohára pridáme koreniny a olej.
Nálev sa pripravuje veľmi jednoducho. Premiešame vodu s octom, soľou a cukrom a začneme zohrievať. Keď je už nálev horúci, pridáme sacharin a privedieme do varu. Horúci nálev nalejeme do pohárov s baraními rohmi, poháre uzatvoríme a sterilizujeme pri 85 °C približne 30 minút. Nálev vystačí na približne 8 pohárov.
Baranie rohy je najlepšie nechať odstáť aspoň 1 mesiac pred ich konzumáciou. Najradšej ich máme k mäsu a pri grilovačke.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára