sobota 12. septembra 2020

Zavárané baranie rohy

September je tu a s ním aj tradičné zaváranie. Klasikou ktorú zavárame naozaj každý rok sú pre nás baranie rohy. Tento recept používame roky a veľmi nám chutí. Je mi jasné, že sa nájdu ľudia, ktorým nebude asi použitie sacharínu po vôli, ale naše chuťové poháriky sú na prvom mieste. Tento recept na nálev a koreniny je skutočne tažko prekonateľný. Použiť ho môžete aj na zaváranie inej zeleniny alebo iných typov paprík (napríklad Jalapeño). Doleuvedený recept vystačí na približne 7 až 8 pohárov.



Potrebujeme na nálev (8 pohárov):

  • 3 litre vody
  • 750 ml 8% octu
  • 115 g soli
  • 225 g kryštálového cukru
  • 40 tabletiek sacharinu
  • baranie rohy alebo iné papriky alebo zelenina vhodná na zaváranie
Plus na každý pohár:
  • 3 zrnká čierneho korenia
  • 1 zrnko nového korenia
  • 1/2 lyžičky horčičných semienok
  • 1/2 bobkového listu
  • 1 lyžičku oleja

Postup:

Baranie rohy, alebo inú zeleninu očistíme, nakrájame a poukladáme do čistých sterilizovaných pohárov. Do každého pohára pridáme koreniny a olej. 

Nálev sa pripravuje veľmi jednoducho. Premiešame vodu s octom, soľou a cukrom a začneme zohrievať. Keď je už nálev horúci, pridáme sacharin a privedieme do varu. Horúci nálev nalejeme do pohárov s baraními rohmi, poháre uzatvoríme a sterilizujeme pri 85 °C približne 30 minút. Nálev vystačí na približne 8 pohárov.

Baranie rohy je najlepšie nechať odstáť aspoň 1 mesiac pred ich konzumáciou. Najradšej ich máme k mäsu a pri grilovačke.

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára