Potrebujeme:
- 3 vajcia
- 70 g hladkej múky
- 125 ml mlieka
- 15 g kryštálového cukru (približne jedna lyžica)
- štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
- štipka soli
- 60 g masla
- javorový sirup, ovocie, práškový cukor na servírovanie
Postup:
Recept je naozaj super jednoduchý. Všetky prísady okrem masla a prísad na servírovanie jednoducho dáme do mixéra a romixujeme dohadka. Prísady môžeme samozrejme zmiešať aj ručne metličkou.
Rúru predohrejeme na 210°C a vložíme do nej liatinovú panvicu. Keď je rúra rozohriata, vložíme do panvice všetko maslo a vrátime ju do rúry, až sa maslo rozpustí a prehreje. Ak maslo spálite, radšej ho vylejte a začnite od začiatku. Do rozohriatej panvice s maslom následne vylejeme cesto, vrátime do rúry a rýchlo zavrieme. Po 20 minútach v rúre by sa nám mala palacinka krásne nafúknuť. Ak náhodou na palacinke ešte vidíme nedopečené kúsky, znížime teplotu na 150 stupňov a dopekáme ešte 5 minút.
Dôležité je rúru neotvárať, ak je to možné. Radšej kontrolujte stav palacinky cez sklo rúry.
Po vybraní môžeme palacinku okamžite pocukrovať a servírovať. Nám najviac chutí s javorovým sirupom. Zvykne sa aj podávať s čerstvým ovocím a medom, alebo škoricovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára