Treba ju predstavovať? Nemyslím si. Krupicovú kašu som jedol už v predškolskom veku a aj teraz si ju raz za čas pripravím. Je to veľmi jednoduchá a rýchla pochúťka, ktorá je hotová za 5 minút. Pritom prísady má väčšina z nás doma stále po ruke. Recept je pre jednu osobu. Prísady vynásobíme počtom stravníkov.
Potrebujeme:
- 250 ml mlieka
- 25 g krupice
- 15 g kryštálového cukru
- 10 g masla
- mletá škorica
- extra maslo na poliatie - nemusí byť
Postup:
Do hrnca nalejeme studené mlieko, krupicu a cukor a premiešame. Zmes začneme v hrnci ohrievať. Keď sa začnú objavovať po stranách hrnca bublinky, môžeme pridať hrudku masla. Maslo by sa malo veľmi rýchlo roztopiť a zmes začať pomaly vrieť. Zmes dôkladne miešame za mierneho varu až do mierneho zhustnutia. Netreba zabudnúť, že kaša pri chladnutí zhustne ešte viac.
Po dosiahnutí žiaducej konzistencie môžeme kašu ochutnať a prípadne dosladiť. Následne vylejeme na tanier. Ak máme radi, posypeme mletou škoricou a prípadne aj pokvapkáme zhnednutým maslom.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára