Potrebujeme:
- 500 g špargle
- 20 g masla
- 1 strúčik cesnaku
- 400 ml zeleninového vývaru
- 150 ml smotany
- soľ
- korenie
Postup:
Špargľu nasekáme na 2-3 cm kúsky, cesnak nasekáme na drobno a pripravíme zeleninový vývar (ideálne použijeme domáci). V hrnci na rozpustenom masle minútu jemne orestujeme cesnak, pokiaľ nezačne voňať. Pridáme nasekanú špargľu, soľ a korenie a zľahka restujeme približne 5 minút. Pridáme vývar a varíme 15 minút s pokrievkou. Množstvo vývaru je orientačné. Hladina vývaru by len tesne mala prevyšovať špargľu.
Po približne 15 minútach varenia by mala byť špargľa mäkká. V tomto momente zmes v hrnci rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Pridáme smotanu (minimálne 12% tuku) a ešte raz dochutíme soľou a korením podľa potreby. Ak sme pridávali studenú smotanu, môžeme polievku ešte raz prehriať a okamžite podávať. Ako som už spomenul vyššie, veľmi chutná je s domácim kváskovým chlebom alebo krutónmi.
Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára