Možno si hovoríte - ďalší recept na Tiramisu? Verte mi že tento recept však funguje najlepšie. Tento fantastický dezert už na Slovensku celkom zdomácnel a veľmi pravdepodobne ste si ho už doma pripravili. Dajte však šancu aj tejto verzii.
Variant je veľa. Niekto rád používa v kréme aj bielka, iní radi používajú piškóty savoiardi. Ja sem dám recept ktorý chutí najviac mne. Mimochodom najviac sa mi osvedčilo Mascarpone vlastnej značky obchodného reťazca Tesco a Tiramisu mi vždy ostane pekne tuhé.
Potrebujeme:
- 500g mascarpone
 - 4 žĺtka
 - 200g práškového cukru
 - lyžica Amaretta alebo čajová lyžička mandľového extraktu Dr. Oetker (olejová)
 - 240g piškót podľa vlastného výberu (ja preferujem naše a nie savoiardi a nehanbím sa za to!)
 - 3 x doubleshot espressa alebo pohár veľmi silnej kávy
 - kakao na posypanie
 
Postup:
Pripravíme si kávu a necháme ju vychladnúť. Na krém vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme Amaretto a mascarpone a dobre premiešame metličkou.
Ak máme radi chuť Amaretta, môžeme ho pridať aj do kávy. Piškóty namáčame do kávy a vytvoríme z nich súvislú vrstvu, nanesieme krém. Proces opakujeme minimálne raz, aby sme mali minimálne dve piškótové vrstvy. Necháme v chladničke zakryté minimálne 8 hodín a podávame čerstvo posypané kakaom.
Tiramisu nehlceme, ale vychutnávame, lebo sa zadrhneme kakaom.
Tiramisu nehlceme, ale vychutnávame, lebo sa zadrhneme kakaom.






parada;) idem ho dnes vyskysat a casom sa chystam i na dalsie uzasne receptiky od Vas;) nadherne fotky ocenujem!!!
OdpovedaťOdstrániťdufam ze bude chutit :)
OdstrániťBol uzasnyy!!! Vsetkym chutil, dokonca padlo aj tvrdenie, ze lepsi nejedli ani v Taliansku;)) mnamka. Dakujem za receptik
OdstrániťTak to som velmi rad. Dakujem za odozvu!
Odstrániť