nedeľa 8. septembra 2019

Tekvicovo-cícerové kari s kokosovým mliekom

Oficiálne máme ešte leto, ale u nás v záhrade už dozrieva maslová tekvica. Jeden z obľúbených spôsobov, ako spotrebovať tekvicu je práve formou kari. Dá sa veľmi chutne nahradiť aj sladkými zemiakmi alebo mrkvou. Ale preferujeme tento originál. Kurkumu som pridal hlavne kvôli peknej farbe a môžete ju v recepte vynechať.



Potrebujeme (2 štedré porcie):

  • 300 g tekvice
  • 300 g vareného cíceru (alebo z konzervy)
  • 1 ČL thajskej červenej kari pasty (môže byť aj viac, ak nie je veľmi ostrá)
  • kúsok čerstvého zázvoru veľkosti palca
  • olej
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL kurkumy (nemusí byť)
  • hrsť koriandra
  • 1 limetku
  • lyžicu cukru
  • soľ podľa chuti
  • ryžu ako prílohu

Postup:

Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Cícer scedíme, ak sme použili z konzervy. Očistíme zázvor a nasekáme na menšie kúsky. Dáme variť ryžu. 

Na oleji orestujeme kari pastu. Odporúčam thajské kari pasty. Dostať ich vo veľkých supermarketoch. Pridáme zázvor a následne aj cícer. Keď je cícer obalený v paste, pridáme tekvicu. Zalejeme plechovkou kokosového mlieka, pridáme paradajkový pretlak, kurkumu, koriander, šťavu z limety a necháme variť do zmäknutia tekvice. Ak by sa nám počas varenia odparilo veľké množstvo vody, pokojne pridajte ďalšiu. 

Na záver kari dochutíme cukrom a soľou. Podávame okamžite s varenou ryžou a limetkou.

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára