nedeľa 9. februára 2020

Palacinka Dutch Baby

Dôvod, prečo sme si vybrali tento recept je primárne ten, že v zahraničí ide o úplnú klasiku. Na Slovensku som ju nemal nikde možnosť vyskúšať a som veľmi zvedavý človek. A po druhé, konečne sa mi podarilo zohnať fantastickú liatinovú panvicu. A mimochodom, je to extrémne rýchly, chutný a efektný recept.



Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 70 g hladkej múky
  • 125 ml mlieka
  • 15 g kryštálového cukru (približne jedna lyžica)
  • štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • štipka soli
  • 60 g masla
  • javorový sirup, ovocie, práškový cukor na servírovanie

Postup:

Recept je naozaj super jednoduchý. Všetky prísady okrem masla a prísad na servírovanie jednoducho dáme do mixéra a romixujeme dohadka. Prísady môžeme samozrejme zmiešať aj ručne metličkou.

Rúru predohrejeme na 210°C a vložíme do nej liatinovú panvicu. Keď je rúra rozohriata, vložíme do panvice všetko maslo a vrátime ju do rúry, až sa maslo rozpustí a prehreje. Ak maslo spálite, radšej ho vylejte a začnite od začiatku. Do rozohriatej panvice s maslom následne vylejeme cesto, vrátime do rúry a rýchlo zavrieme. Po 20 minútach v rúre by sa nám mala palacinka krásne nafúknuť. Ak náhodou na palacinke ešte vidíme nedopečené kúsky, znížime teplotu na 150 stupňov a dopekáme ešte 5 minút.

Dôležité je rúru neotvárať, ak je to možné. Radšej kontrolujte stav palacinky cez sklo rúry.

Po vybraní môžeme palacinku okamžite pocukrovať a servírovať. Nám najviac chutí s javorovým sirupom. Zvykne sa aj podávať s čerstvým ovocím a medom, alebo škoricovým cukrom.

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára