utorok 7. januára 2014

Pasta al Pomodoro


Tak sviatky sú definitívne za nami. Napriek tomu ešte možno stále máte doma zvyšky vianočných koláčikov. Ja osobne som úplne presladený, preto začneme rok 2014 slaným receptom.

Pasta al Pomodoro je úplne základný a rýchly recept, ktorý si môžete dopriať každý deň a neobjete sa ho. Zvolil som toto originálne pomenovanie, lebo "Paradajková cestovina" neznie práve lákavo. Tento recept potvrdzuje, že v jednoduchosti je krása.

Pre 2 osoby potrebujeme:

  • 200g cestovin
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 plechovky lúpaných paradajok
  • olivový olej - asi 3 lyžice
  • soľ
  • korenie
  • parmezán (nie je nutnosťou)
  • čerstvú bazalku

Postup:

Cestovinu dáme variť do osolenej vody. Na strednom plameni jemne orestujeme na olivovom oleji nasekaný strúčik cesnaku. Pozor aby sa nespálil, ale jemne zhnednúť môže. Cesnak prelejeme lúpanými paradajkami a omáčku necháme jemne bublať. 

Keď je cestovina "al dente", zlejeme ju, pričom si trochu vody v ktorej sa cestoviny varili odložíme. Cestoviny okamžite vhodíme do paradajkovej omáčky, vypneme plyn a dobre premiešame. Pridáme soľ a korenie podľa potreby. Na záver pridáme natrhanú čerstvú bazalku. Kto má rád, môže pridať aj hrudku masla a trošku strúhaného parmezánu. V prípade že máme omáčku veľmi hustú, pridáme trochu vody v ktorej sa varila cestovina.

Podávame okamžite. 


2 komentáre:

  1. maximalna spokojnost!
    naco kupovat panzani
    uz len pridat olivy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý recept
    chutil aj nášmu papagájovi.

    OdpovedaťOdstrániť