sobota 13. apríla 2019

Cookies s čokoládou a vlašskými orechami (+ video)

Uvažoval som, ako pomenovať tento recept. Napadli mi rôzne superlatívy. Najlepšie, rýchle, najchutnejšie, jednoduché. Avšak nemám rád, keď vidím takéto "clickbait" názvy na iných stránkach.

Napriek tomu si myslím, že keď tento recept raz vyskúšate, už iný recept na cookies nebudete chcieť použiť. Priznám sa, že u nás vydržali cookies iba 3 dni (na 2 osoby!), aj keď skladovať sa môžu oveľa dlhšie.



Potrebujeme (približne 18 cookies):

  • 100g masla
  • 200g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku vanilkovej pasty
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • štipku soli
  • 200g hladkej múky 00
  • 100g nasekanej čokolády (40-50% kakaa)
  • 100g nasekaných vlašských orechov

Postup:

Najchutnejšie budú cookies vtedy, keď si poriadne zašpiníte ruky. Rukami prísady spojíte najlepšie a cesto bude vláčne. Najprv zmiešame cukor s maslom. Keď vytvoríme homogénnu pastu, pridáme vajce, vanilku a soľ. Premiešame. Pridáme nasekanú čokoládu a orechy. Znovu premiešame. Cesto bude extrémne lepkavé, ale prísady budú rovnomerne rozdelené v ceste. Preto múku pridávame až na záver. Pridáme múku a sódu a krátko premiešame.

Z cesta vytvoríme valček a rozdelíme ho na približne 18 kúskov. Ja som robil dva plechy po 9 cookies. Z cesta najprv tvoríme guličky. Guličky tlačíme v ruke a ukladáme na plech. Cookies sa roztečú, preto im dajte dostatok priestoru na plechu! Pečieme približne 12 až 15 minút pri 180 stupňoch, alebo 160 stupňoch pri ohreve s cirkuláciou vzduchu v rúre. Každá rúra je iná. Cookies sú hotové vtedy, keď ich okraje začnú jemne hnednúť.

Doporučujem pozrieť video na našom Youtube kanáli. Ak sa vám video páči, dajte nám palec hore a Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže.

Cookies vydržia na chladnom a tmavom mieste aj vyše týždňa. Za predpokladu, že nikomu nepoviete, kde ich skladujete :-).




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára