piatok 26. apríla 2019

Rebarborový crumble

Rebarborová sezóna je tu! Zbožňujem jar. Na slnku je vyše 20 stupňov a zo dňa na deň je vidieť, ako všetko v záhrade rastie. Už sa cítim, ako chrumkám prvú letnú papriku, alebo jem prvý domáci melón. A potom sa ocitnem v realite. Je apríl a papriku ochutnám najskôr o dva mesiace. Ale našťastie je tu hrdina jari. Rebarbora. Aj keď je to technicky zelenina a jeme jej stonky a nie plody, v mojej mysli je to prvé ovocie, ktoré si môžem tento rok z vlastnej produkcie dať. Ale dosť bolo citových výlevov. Poďme na recept.

Potrebujeme (1 malý plech):

  • 800g rebarbory
  • 160g bieleho cukru
  • 80g hnedého cukru
  • 200g hladkej múky
  • 120g masla

Postup:

Predohrejeme rúru na 180 stupňov. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky veľkosti približne 1cm. Rebarboru uložíme do pekáča, posypeme bielym cukrom a dáme do rúry na 15 minút.

Kým sa rebarbora s cukrom predpečie, pripravíme drobenku. Do múky pridáme na kocky nakrájané studené maslo. Rýchlo medzi prstami rozmrvíme do konzistencie vlhkého piesku. Pridáme hnedý cukor a ešte raz rýchlo premiešame, aby sa nám vytvorila drobenka.

Po 15 minútach by mala byť rebarbora mäkká a pustila šťavu. Vyberieme pekáč z rúry a rebarboru posypeme drobenkou. Vrátime do rúry a pečieme ešte 45 minút, alebo pokiaľ drobenka nezačne hnednúť. Každá rúra je iná, takže priebežne kontrolujte.

Koláč necháme vychladnúť, lepšie sa potom naberá. Podávame s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo vanilkovým krémom. Recept na vanilkový žĺtkový krém bude nasledovať. Koláč je fantastický aj na druhý deň a môžete ho uschovať v chladničke.

Postup je najlepšie vidieť na videu, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára