nedeľa 12. mája 2019

Bryndzové halušky

Nechce sa mi veriť, že na blogu zatiaľ nemám recept na bryndzové halušky. A kedy je lepší čas pripraviť si ich, ako v máji, keď máme k dispozícii tú najlepšiu bryndzu z celého roka. Možno hovorím samozrejmú vec, ale na kvalitných surovinách tu naozaj záleží. Spravte si z bryndzových halušiek hody. Kúpte tú najlepšiu, najvoňavejšiu slaninu a skočte do špecializovaných obchodov, kde zoženiete najlepšiu 100% ovčiu bryndzu. Nebudete ľutovať.



Potrebujeme (pre dvoch hladošov):

  • 100 g slaniny
  • 400 g zemiakov
  • 150 g polohrubej múky
  • 125 g bryndze
  • soľ

Postup:

Slaninu nakrájame na kocky a na miernom ohni restujeme. Dávame pozor, aby sa nám nespálila. Slaninu aj s vypečeným tukom dáme bokom do misky.

Ošúpeme a nastrúhame zemiaky na jemnom strúhadle. Pridáme štedré dve štipky soli (približne za čajovú lyžičku), múku a vodu podľa potreby. Snažíme sa dosiahnuť konzistenciu, ako je na videu. Ani príliš hustú, ani riedku.

Cesto na halušky pretláčame cez haluškár do osolenej a veľmi silno vriacej vody. Halušky varíme približne 2-3 minúty. Hotové halušky dáme do nádoby s bryndzou a premiešame. V prípade potreby môžeme do halušiek pridať trošku vody, v ktorej sa varili. Dosolíme podľa chuti a posypeme slaninkou. Kto má rád, môže si ich poliať aj vypečeným tukom zo slaninky.

Postup je najlepšie vidieť na videu, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára