nedeľa 23. júna 2019

Špenátové taštičky s fetou

Jar sa nám oficiálne skončila a s ňou pomaly aj sezóna špenátu. Ak si ho pestujete v záhrade, treba ho už spotrebovať. U nás skončí buď v mrazničke na neskôr, v chladničke na týždeň, alebo ho okamžite spotrebujeme na polievku a ak ho máme skutočne veľa, tak na nasledujúci recept. Tento recept je taký jednoduchý, chutný a rýchly, že si ho určite obľúbite. Mimochodom, taštičky sú skvelé aj na ďalší deň. Ideálne sú aj na zasýtenie na výlete alebo v práci.



Potrebujeme:

  • 1 lístkové cesto (ak viete zohnať, doporučujem s maslom a nie rastlinným tukom)
  • 400 g špenátu
  • 200 g syra feta
  • 2 vajcia
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Špenát opláchneme a nahrubo nakrájame. Na panvici si jemne rozohrejeme olej a pridáme špenát. Dusíme pokiaľ sa zo špenátu neodparí vačšina vody. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Špenát premiestnime do sita a vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Následne ho nadrobno nakrájame a postupne pridáme fetu. Vajíčka si vidličkou rozmiešame a vačšinu pridáme do špenátovo-syrovej zmesi.

Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho 8 kusov. Z každého kúska vyvaľkáme štvorec, do ktorého vložíme kopcovitú polievkovú lyžicu zmesi. Roh štvorca preložíme diagonálne a vytvoríme taštičku. Hrany uzavrieme vidličkou. Taštičky potrieme zvyškom vajíčka a pečieme na papieri na pečenie v rúre predohriatej na 180 stupňov približne 15 minút.

Ako som povedal, taštičky sú skvelé aj na druhý deň.

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára